Vučić u Priboju: Uskoro još jedan pogon turskog „Fleksa“

"Zaposlićete još 150 ljudi – svaka čast. Ovo je pravi muštuluk. Ovde su vredni ljudi, samo je pitanje da li će biti dovoljno ljudi", rekao je Vučić predstavnicima turske kompanije.

Vučić je poručio predstavnicima kompanije "Fleks akademi" da će Priboj uskoro dobiti i gas.

"Ove godine imaćete ovde gas", naglasio je Vučić.

Obilasku Slobodne zone Priboj i kompanija prisustvuju ministarka privrede Anđelka Atansković i ambasador Turske Hami Aksoj.

Vučić će nakon obilska fabrika imati sastanke sa rukovodstvom opštine, privrednicima, verskim zajednicama i građanima.

Turska kompanija Fleks akademi na 20.000 kvadratnih metara poslovnog prostora od 2017. godine proizvodi creva, čelične i plastične vodovodne cevi. Ima 300 radnika prosečne starosti ispod 30 godina, a 50 odsto su žene.

Izvozi u zemlje EU, Rusiju i Ameriku, a planirano je da ove godine prodaju robu za više od 22 miliona evra. Od 2017. kompanija posluje u objektu nekadašnjeg FAP-a.

"Inmold" je domaće porodično preduzeće iz Požege koje ima nekoliko pogona u Srbiji, a u Slobodnoj zoni Priboj se bavi proizvodnjom in-mold robota i alata za brizganje plastike koji se koriste u autoindustriji, poljoprivredi, prehrambenoj i građeivinskoj industriji.

U pribojskom pogonu zapošljavaju radnika koji rade prirpremu za proizvodnju u Požegi i prave proizvode od brizgane plastike.

Predsednik Vučić došao je u Priboj između ostalog i na poziv ovdašnje muslimanske zajednice koju predvodi efendija Harun Eminagić, koja ga je pozvala na razgovor nakon dva incidenta na nacionallnoj i verskoj osnovi od kojih je jedan izazvan snimkom sa proslave dečjeg rođendana na kome je grupa građana, među kojima je bilo nekoliko policajaca, pevala pesmu uvredljivog sadržaja za Bošnjake.

Vinovnik drugog sličnog incidenta je osamnaestogodišnji mladić iz Priboja koji je na Božić, takođe, pevao pesmu uvredljivog sadržaja za građane bošnjačke nacionalnosti.

Planirano je da Vučić u dvorištu Hasanagine džamije razgovara sa Eminagićem i građanima Priboja.

Predsednik Srbije svoju posetu Priboju završiće obilaskom manastira Svetog Nikole u Banji kod Priboja, spomeniku kulture od izuzetnog značaja.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike