Vučić: U ponedeljak u Briselu ostajemo pri crvenim linijama o Kosovu i Metohiji

Aleksandar Vučić je na otvaranju Sajma turizma u Beogradu, na pitanje novinara da li će u ponedeljak u Briselu, s obzirom na poruke iz EU da se očekuje neka vrsta prihvatanja francusko-nemačkog predloga, Srbija ostati na ranijim crvenim linijama, podsetio na stavove koje je izneo u Skupštini.

"Sve što sam rekao u Skupštini, a razumem vašu brigu i mnogo teških noći je pred nama, jeste da će se Srbija držati onoga što sam govorio u Narodnoj skupštini – ma šta da bude i ma kako da bude", poručio je Vučić.

Obraćali smo se svim međunarodnim zvaničnicima zbog negalnih baza na severu KiM

Predsednik je izjavio da su se naša država i on lično obraćali svim međunarodnim zvaničnicima usmeno i pisanim putem zbog nelegalne izgradnje baza na severu KiM, kao i da je i sam slao ta pisma.

"Da, lično sam to radio u razgovoru i sa ljudima iz Kfora i sa Miroslavom Lajčakom i Boreljom i svim međunarodnom predstanivnicima sa kojima sam razgovarao. Bukvalno sa svima, a u pisanoj formi od Srpske liste do Kancelarije za KiM, bukvalno na sve adrese smo to slali", rekao je Vučić.

Dodao je da je i lično potpisao više tih pisama, kao i pisama koja su bila upućena predstavnicima država koje nisu priznale samoproglašenu nezavisnost KiM.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike