Vučić: U Brisel dolaze da prave šou i prete pre utakmice

Aleksandar Vučić navodi da je dijalog važan, ali i nda ga ne zanima šta unapred pričaju predstavnici Prištine.

"Uvek sam se divio onima koji, u sportskom smislu, pre početka utakmice prete kako će nekog da razbiju, a samo je pitanje koliko će druga strana da primi glova… Ali, kada utakmica počne, obično se stvari dugačije odvijaju", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Zato ga, kaže, ne interesuje šta unapred pričaju predstavnici Prištine.

"Što se mene tiče, mogu sasvim ozbiljno da poručim, ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putujete. Ali, mislim da je dijalog važan, da je važno da pokažemo poštovanje prema EU, ali i zbog nas je važno da razgovaramo da bismo spuštali tenzije, i obezbedili sigurnost na naš narod na KiM", rekao je Vučić.

Što se tiče mešanja Prištine u to koji će put Srbija da izabere, a povodom izjave Vjose Osmani da je vreme da "Srbija odluči šta želi", Vučić je rekao da nije njihovo da o tome odlučuju.

"Oni odavno, bar javno kažu da ne žele da budu građani Srbije, pa ih molim da to ne čine, jer mi ni većim silama ne dozvoljavamo da nam se upliću u naše odnose, a kamo li licima koja to ničim nisu zaslužila", rekao je Vučić.

On je poručio da se Srbija nalazi na EU putu i to mnogo ispred na tom putu od onih koji bi da joj drže lekcije.

"Srbija je nezavisna i suverena zemlja i štitićemo interese svojih građana. A, da će biti jednostavno u Briselu, neće nikome. Oni dolaze da naprave šou, bi da budemo ozbiljni i odgovorni i posvećeni dijalogu. A, rezultat piše na kraju utakmice, a ne pre pocetka. To pre početka sam hiljadu puta gledao", rekao je Vučić.

"Ako je Marković kriv neće ga niko štititi"

Ako je Dragan Marković za bilo šta kriv, on će da odgovara, i niko ga neće štititi, ni ja ni bilo ko drugi, poručio je u Jagodini predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li su institucije završile istragu u slučaju Dragan Marković Palma, kao i da li je ovo današnje zajedničko pojavljivanje politički prihvatljivo, odnosno poruka istražnim organima koji vode istragu, naglasio da se on drži striktno pravnih normi.

"Došao sam ovde na otvaranje fabrike. Nemojte polaziti od toga da je on kriv jer ga je neko optužio koji je nas optuzi da umesto koskošaka držimo drogu, a kada smo pronašli kokoške nije bilo „izvinite"", podvukao je predsednik Srbije.

Vučić je naglasio da Markovića, ako je bilo šta protivzakonito učinio neće štititi „ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija".

"U tome razlika onih koji danas upravljaju zemljom i onih koji su to činili pre", rekao je on.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар