Vučić: Teška zima je pred nama- nedstojaće hrane, energenti će biti neverovatno skupi

Prema njegovim rečima, iz ukrajinskih luka nema izvoza, Rusiji je onemogućen izvoz žitarica takođe, osim u prijateljske zemlje, što znači da nema nijednog kilograma u Evropi.

"Nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne dešava, imamo uslove gotovo proglašenog svetskog rata i svetskog sukoba i ljudi to moraju da razumeju, ove godine trošimo 50 odsto više benzina nego prošle godine i 20 odsto dizela", istakao je Vučić.

"Nekada je u ovim vremenima pametnije neke stvar prećutati. Sve moramo posmatrati u kontekstu toga hoćemo li imati gasa, ulja, hoćemo li moći da preživimo. Problem je što niko ne želi nikoga da čuje osim svog navijačkog stava. Sve stvari moraju da se posmatraju zajedno, a ne izolovano. Svi zajedno moraju da rade na istoj politici da bismo mogli da preživimo", rekao je predsednik Srbije govoreći o mogućnosti da Srbija uvede sankcije Rusiji.

"Mesečno gubimo skoro 36 milijardi na smanjenju akciza, da bi građani manje plaćali gorivo", kazao je.

Kako je rekao, ako bi nam struja poskupela 30 posto imali bismo infalciju 20 odsto, to je nemoguće, od toga nema ništa, ne bismo mogli da izdržimo", naglasio je Vučić

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike