Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru

Aleksandar Vučić je rekao da je juče, na sastanku sa premijerkom Brnabić i ministrom Sinišom Mali, doneta odluka o isplati dodatne pomoći građanima.

"Doneli smo odluku zbog dobrih rezultata, jer očekujemo da u julu imamo 200 miliona evra suficit, doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru", istakao je predsednik na televiziji Pink.

"Važno da se sa Bošnjacima grade prijateljski i bratski odnosi"

Vučić se osvrnuo na odlazak Valentina Incka sa mesta visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i njegovu odluke kojom je dopunio krivični zakonik, kojim se kažnjava negiranje genocida.

Naveo je da još nije dobio analizu našeg pravnih eksperata, ali je istakao da je važno da Srbija uvek u svakom trenutku iskaže pijetet prema srebreničkim žrtvama.

"Važno je da se sa Bošnjacima u budućnosti grade prijateljski i bratski odnosi", poručio je predsednik.

"Ne interesuju nas tuđe granice, samo položaj našeg naroda"

Što se tiče optužbi u hrvatskim medijima za velikosrpski nacionalizam, istakao je da je politika Srbija očuvanja svojih granica, priznatih od strane Ujedinjenih nacija i baš ništa više.

"Ne interesuju nas tuđe granice, ne interesuje nas ništa osim položaja našeg naroda, kao što Hrvatsku interesuje položaj njihovog naroda u Srbiji, u Bosni i Hercegovini, kao što to interesuje, Rumune, Bugare Mađare, i sve ostale", poručio je Vučić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар