Vučić: Srbija samo za granice utvrđene odlukama UN

"Poslali su mi predlog zaključaka Samita u kojima stoji da treba svi zajedno da se protivimo promeni granica. Ja sam uneo jedan mali amandman i to je sada pakao za njih", rekao je Vučić za TV Prvu.

Podsetio je da će na Samitu u ponedeljak učestvovati i Vjosa Osmani, Zoran Milanović, Milo Đukanović, Šefik Džaferović… te da su se svi oni saglasili sa tim predlogom, a zatim poslali i njemu da se saglasi.

"Ja sam dodao umetnutu rečenicu i rekao – može, ali da je u skladu sa poveljom UN i odlukama bilo kog organa UN. A to neće biti prihvaćeno, jer bi podrazumevalo Kosovo u sastavu Srbije", rekao je Vučić.

Dodao je da će na Brdo kod Kranja otići svečano odeven, da će tamo biti "velikani političke scene Balkana", koji će reći šta misle, a o Srbiji misle najgore, dok je njegovo da štiti i brani Srbiju, i da gleda da izvuče najviše što može za našu zemlju.

Dodao je i da danas nije bio ljut na konferenciji sa Pahorom, već pristojan, ali je rekao istinu, i kako kaže, uveren je da građani nemaju šta da mu zamere.

"Na kraju sam mandata, a rekao sam ono što sam govorio milion puta. Ali, oni nisu naučili da im to neko govori u lice, neskriveno. Šta mogu da mi urade? Da ulože više novca u moju smenu? Šta još da urade protiv mene? Uložili su milijarde protiv mene, pa šta?", upitao je Vučić.

Vučić je upitao kada su zapadne sile počele da primenjuju taj princip o nepromenjivosti granica ’90. te ili ’91. kasnije ili 2021, pošto se, kako je naveo, tada menjali granice države Srbije.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар