Vučić: Spreman sam da govorim o Kosovu u Skupštini Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da govori pred Narodnom skupštinom o Kosovu – odmah, odnosno u narednih nekoliko dana, ukoliko za to postoji mogućnost.

On je gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS rekao o izjavama kosovskih zvaničnika i o donošenju „Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu“, da veruje da, nažalost, „začarani krug na Kosovu i Metohiji“ nije zatvoren.

Povodom izjava Kadri Veseljija da je „Niš ;stari srpski grad nekada bio nastanjen mnogobrojnim Albancima“ za koje tvrdi da su ih Srbi proterali, kao i to da su „naši stari Prištinci došli iz niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije“, predsednik Srbije ja rekao da bi „voleo da dođe u Niš i Kuršumliju, da vidi kako to izgleda i kako će to da mu uspe“. 

Vučić je kazao da će na sve te provokacije Prištine, Srbija „reagovati uzdržano i smireno“ da ne izgubimo kredibilitet u međunarodnoj zajednici, ali i da će „zaštiti svoj narod“. 

On je dodao da će Srbija na odluke Prištine reagovati i donošenjem nekih opštih akata u Skupštini kao i donošenjem podzakonskih akata u Vladi.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike