Vučić: Situacija u regionu ozbiljna, biće dodatnih napada na Srbiju

Predsednik Vučić je rekao da se dešavaju fizički napadi na Srbe i srpsku decu na KiM, ali i u BiH i drugim mestima u regionu, kao i "da to samo znači da moramo da nađemo put u toj situaciji i budemo pametniji".

"Na Badnji dan su napali srpsku decu i za mene je interesantno da niko, od Euleksa, Amerikanca, Nemaca, do UN kancelarije na KiM, nije rekao da su napadnuta dvojica srpskih dečaka, već građani Kosova, dve osobe, niko ne može da zkaljuči ko je napadač", rekao je Vučić za TV Hepi.

Dodao je da su napadnuta srpska deca valjda bila "naoružana" srpskim badnjim drvetom i da je istina da je na njih pucano samo zato što su Srbi i zato što su nosili Badnjak. "To nisu rekli", dodao je Vučić.

Sa druge strane, kaže da su i šef Euleksa Lar Gunar Vigemark i svi drugi bili na komemoraciji u Račku, koji je apsolutno sporan.

Ali, niko nije osudio to što predsedniku Srbije nije dozvoljeno da ode u Jasenovac, gde su žrtve mnogo veće nego u Račku, rekao je Vučić.

Takođe, kaže da su u Sarajevu napali Srbe, pa rekli da je "Vučićevi tabloidi prave politizaciju tog slučaja" i niko ne sme da kaže da su napadnuti samo zato što su Srbi, rekao je Vučić.

Istakao je da je to zato što žele Srbiju poniženu i na kolenima, jer je počela da se diže.

Vučić dodaje da postoji matrica laži i da je on uvek glavna meta, jer im odgovara samo slaba Srbija.

Dodao je da je isto tako i u Crnoj Gori i da ga crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegovi politički istomišljenici stalno neosnovano otpužuju.

"Naše je da pokušamo da napravimo i umirimo odnose, i da pokušamo da ti odnosi budu nešto bolji u regionu i sa Bošnjacima i Albancima, nadam se da je to moguće, ali nisam veliki optimista", rekao je Vučić.

Dodao je da jedino Srbi ne smeju da govore da su neki ubijali srpsku decu i "da još hoće da nas ubede da smo i počinili zločine u Jasenovcu, a ne Hrvati".

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike