Vučić: Situacija na Balkanu teška, boriću se za mir

Aleksandar Vučić je, u ekskluzivnom intervjuu za Jutjub kanal "Solovjev lajv", čiji su delovi danas prikazani na TV Rusija 1 i na platformi Smotrim, istakao da će se boriti za mir praktično po svaku cenu, prenosi agencija RIA Novosti.

"Sve što mogu da ti kažem, dragi prijatelju, je da imam veliki strah pred budućnošću. I zato mi je, između ostalog, važan susret sa Putinom. Boriću se za mir praktično po svaku cenu, ali situacija nije laka", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o mogućosti rata u regionu.

Dodao je da se boji da bi sve drugo što bi mogao da kaže bilo samo dolivanje ulja na vatru i da bi ljudi to mogli pogrešno da protumače.

"Zato ću samo reći da je situacija ozbiljna, nije laka, teška je, bez sumnje", dodao je predsednik Srbije.

Govoreći o vojnoj saradnji Rusije i Srbije, Vučić je rekao da je ona odlična i da Beograd dobija savremenu opremu iz Ruske Federacije po korektnim cenama.

"Mnogo puta smo dobijali pomoć i podršku – oklopna vozila, tenkove, pri tom moderne tenkove. Takođe smo izvodili izuzetne vežbe i imamo odličnu vojnu saradnju sa Rusijom, to nije tajna. Avioni, lovci, helikopteri i još mnogo toga. Imamo najsavremeniju tehniku koju dobijamo po korektnim cenama iz Ruske Federacije, i mnogo toga", istakao je Vučić.

"Još ne možemo da priuštimo S-400" 

Predsednik je istakao da je Vojska Srbije danas mnogo jača nego što je bila, zahvaljujući i ogromnoj podršci i pomoći predsednika Putina.

Poručio je i da Srbija želi da ima ruski PVO sistem S-400, ali da to još ne može sebi da priušti.

Vučič je naglasio i da će njegov predstojeći susret sa Putinom biti 19. po redu u poslednjih sedam godina, na čemu mu je veoma zahvalan.

"Zamislite, 19. put predsednik Putin je našao vremena za predsednika ili premijera Srbije, 19. put za poslednjih sedam godina. Koliko je energije uložio u odnose sa Srbijom. Beskrajno mu hvala na tome, mi to veoma cenimo", istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je, u ekskluzivnom intervjuu za Jutjub kanal "Solovjev lajv", sa poznatim ruskim novinarom Vladimirom Solovjevim, čiji su delovi na tom kanalu sinoć prikazani, govorio o predstojećem susretu sa predsednikom Rusije Putinom i energetskoj situaciji u svetu i Srbiji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар