Vučić sa Zijade: Značajno da se pitanje KiM i dalje razmatra u SBUN

Aleksandar Vučić je istakao i da se Srbija dosledno i u kontinuitetu zalaže za poštovanje principa međunarodnog prava i primenu pravno obavezujuće rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN kojom je uspostavljen i UNMIK, saopštila je pres služba predsednika.

Zijade je rekla da UNMIK, u skladu sa svojim mandatom, poštuje Povelju UN i Rezoluciju 1244, kao i da se zalaže za poštovanje svih međunarodnih sporazuma.

Vučić je, takođe, rekao da je nastavak angažmana UNMIK na Kosovu i Metohiji neophodan, pre svega, zbog permanentne nestabilnosti koja obiluje brojnim incidentima.

"Beograd je u potpunosti posvećen dijalogu o čemu svedoči i pokazana volja za nastavak pregovora u Briselu, kao i ukupni napori u potrazi za rešenjem krize koju je nametnula prištinska strana preduzimanjem jednostranih poteza. Smatramo neprihvatljivim učestale napade na Srbe, njihovu imovinu i nasleđe, zbog čega je blagovremena reakcija, kao i osuda provokacija od strane Ujedinjenih nacija i međunarodne zajednice ključna", istakao je Vučić i izrazio nadu da će Srbija uspeti da sačuva mir i stabilnost.

On je istakao da je Srbija posvećena unapređenju regionalne saradnje koja neposredno doprinosi procesu pomirenja.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike