Vučić sa Makronom u Parizu 17. jula

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu 17. jula, potvrđeno je danas agenciji Beta u kabinetu predsednika Srbije.

Predsednik Srbije tu posetu najavio je kajem maja kada je u Parizu učestvovao na ;godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) ;posvećenom Zapadnom Balkanu, a sa Makronom je razgovarao u decembru 2017. tokom samita o klimi u Parizu.

Kako je danas rečeno agenciji Beta u Vučićevom kabinetu, dvojica predsednika će razgovarati o bilateralnim odnosima – ekonomskoj saradnji i pokrenutim i planiranim zajedničkim projektima u Srbiji, regionalnoj situaciji sa akcentom na dijalog Beograda i Prištine.

Razgovaraće se i o evropskim integracijama Srbije i Makronovom viđenju aktuelne situacije u EU, kao i njegovim idejama za reformu EU i globalnim pitanjima s obzirom na ulogu Francuske u međunarodnoj politici, naveli su iz kabineta predsednika Srbije.

Prema navodima medija jedna od tema razgovora biće i dijalog Beograda i Prištine.

Dan posle Pariza u Briselu je zakazana nova runda dijaloga predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, uz posredovaje visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike