Vučić sa Lavrovom: Razmatrali smo celokupnu situaciju u regionu, Srbija će ostati vojno neutralna

Aleksandar Vučić i Sergej Lavrov, koji je u Beograd doputovao povodom Samita kojim se u naredna dva dana obeležava 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih, obratili su se medijima nakon sastanka u Predsedništvu Srbije.

Vučić je zahvalio Lavrovu što je došao da uveliča skup koje Srbija organizovala povodom 60 godina samita Nesvrstanih, ali i za prijateljstvo i podršku koju Rusija pruža našoj zemlji.

Istakao je da je razgovor sa Lavrovom bio verovatno najotvoreniji i najiskreniji razgovor do sada, iako se mnogo godina poznaju.

"Razmatrali smo celokupnu situaciju u regionu, i sa svojim strahovima, koji se tiču pozicije naše zemlje i našeg naroda u regionu, upoznao sam ruskog ministra spoljnih poslova i dobio viđanje Ruske Federacije kao odgovor, i ako to smem da kažem, važne savete",

Republika Srbija ostaće vojno neutralna zemlja, poručio je predsednik. "Ponosimo se svojom u vojnom neutralnošću i u skladu sa tim nastavićemo ne samo da čuvamo svoju zemlju da je štitimo, već i da razvijamo naše odbrambene kapacitete kako bismo od vratili svakog potencijalnog agresora od namere da ugrozi slobodu Srbije", istakao je Vučić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар