Vučić sa Kiućijem: Srbija ključna za promociju mira i stabilnosti u regionu

Aleksandar Vučić i državni sekretar Kiuići su razgovarali i o situaciji u regionu, posebno u svetlu inicijative za saradnju sa Zapadnim Balkanom, koju su pokrenuli vlada Japana i premijer Abe.

Japanski zvaničnik je rekao da Srbija ima ključnu ulogu u promociji mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da u Japanu veoma cene pristup predsednika Vučića odnosima u regionu.

Takođe, izrazio je zadovoljstvo saradnjom Srbije i Japana na multilateralnom planu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave premijeru Abeu i čestitao pobedu vladajuće koalicije na izborima za gornji dom parlamenta, održanim pre dva dana.

Istakao je da ga raduje što će imati priliku da se vidi sa njim tokom svoje posete Japanu u oktobru, kada će prisustvovati zvaničnoj ceremoniji krunisanja cara Naruhita.

Vučić je izrazio nadu da će bilateralni odnosi nastaviti da se uspešno razvijaju i da će Japan biti zastupljeniji u Srbiji kroz turizam i kulturu, a posebno kroz ekonomsku saradnju s obzirom na to da su japanske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji i, kao takve, primer drugim investitorima iz Japana.

Naglasio je da Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana, čije su donacije u poslednjih dvadeset godina premašile pola milijarde evra.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike