Vučić sa Huseinom: Ojačati veze i povezati poslovni i društveni život Srbije i Iraka

Aleksandar Vučić je u posetu primio ministra spoljnih poslova Republike Irak Fuada Huseina, koji predvodi delegaciju svoje zemlje na obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Huseini je srpskom predsedniku preneo pozdrave iračkog državnog vrha, a Vučić je poručio da srpski narod gaji iskreno prijateljstvo prema iračkom narodu, te da se to odražava kroz višedecenijske dobre bilateralne odnose.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je zahvalio na podršci koju Irak pruža celovitosti i suverenitetu Srbije i dodao da Srbija, sa svoje strane, podržava suverenitet i celovitost Iraka.

Dvojica sagovornika su konstatovala da postoji obostrani interes za povećanjem ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Izrazili su i nadu da će uskoro biti zaključen novi Sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji između Srbije i Iraka, koji će dati podstrek razvoju jačih veza u različitim oblastima, poput poljoprivrede, građevinarstva, zdravstva i farmaceutske industrije.

Predsednik Vučić je podsetio na pređašnja iskustva srpsko-iračke saradnje, a ministar Husein je pozvao srpske kompanije da učestvuju u ponovnoj izgradnji iračkih kapaciteta u različitim oblastima i pomognu diversifikaciju ekonomije te zemlje, piše u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno obnoviti rad Mešovitog komiteta za saradnju i uspostaviti kontakte između predstavnika poslovnog i društvenog života Srbije i Iraka.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар