Vučić s predstavnicima kompanije „Eseks Jurop“ u Zrenjaninu

"Eseks Jurop", sa sedištem u Francuskoj, je evropska podružnica kompanije "Superior Eseks" iz Sjedinjenih Američkih Država i vodeći je dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora.

Usmerena je na inovacije, sa ciljem predstavljanja novih rešenja u oblasti elektrifikacije vozila, te doprinosa razvoju obnovljivih izvora energije. 

Ta kompanija će na placu od sedam hektara u Zrenjaninu izgraditi proizvodni pogon od 14. 000 kvadratnih metara i poslovni prostor od 2.000 kvadrata, uz ulaganje, prema ranijim najavama, oko 30 miliona evra za izgradnju pogona, kao i zapošljavanje između 160 i 170 ljudi. 

Kompanija "Superior eseks", sa sedištem u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državana, globalni je lider sa 85 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji bakarnih i aluminijumskih žica i deo je južnokorejske "LS grupe", vodeće kompanije u oblasti elektromaterijala i elektronike, čiji ukupni promet iznosi 19 milijardi dolara. 

Proizvodni kapaciteti kompanije "Superior eseks" obuhvataju postrojenja na tri kontinenta, uključujući fabrike u SAD, Kanadi, Meksiku, Kini, Maleziji, Nemačkoj, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike