Vučić razgovarao sa Dodikom o regionu i zajedničkim projektima Srbije i RS

Aleksandar Vučić je obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Kostajnica, Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim delovima Srpske, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je potvrdio opredeljenje Republike Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji auto-puta Sremska Rača-Bijeljina.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dodik istakao je da je to projekat od strateškog značaja za Republiku Srpsku i ne samo za njen istočni deo i zahvalio Republici Srbiji na velikoj pomoći i podršci.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija uvek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primenu, dok je Dodik istakao da su Republici Srpskoj godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i da će se Republika Srpska, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom Bosne i Hercegovine.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар