Vučić primio ambasadorku Rumunije u oproštajnu posetu

Predsednik Vučić je rekao da Srbija veoma ceni podršku Rumunije u procesu pridruživanja EU, kao i konkretnu pomoć kroz prenos rumunskih iskustava iz tog procesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Istakao je zahvalnost Rumuniji na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Ambasadorka Popa izjavila je da Srbija u Rumuniji ima iskrenog zagovornika proširenja Evropske unije na region Zapadnog Balkana, izrazivši uverenje da je i interes EU da Srbija što pre postane punopravna članica.

Predsednik Vučić i ambasadorka Popa su se saglasili da su Srbija i Rumunija iskreni prijatelji i pouzdani partneri, izrazivši uverenje da će dobri politički odnosi da budu praćeni još boljim ekonomskim vezama i saradnjom u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dvoje sagovornika su istakli da bi od najvećeg značaja bila izgradnja auto-puta ili brze saobraćajnice između Beograda i Temišvara.

Predsednik Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, jer taj vid saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije.

Predsednik Vučić je ambasadorki Popi poželeo mnogo uspeha na dužnosti šefa Delegacije EU u Crnoj Gori, koju uskoro preuzima.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike