Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Iraka i Somalije

Vučić primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Irak Mohameda Hakima Abida Alija Al Rubajija.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ambasador Al Rubaji uspešno obavljati tu odgovornu diplomatsku dužnost i nastaviti da doprinosi razvoju odnosa Srbije i Iraka, saopštilo je Predsedništvo.

Takođe, predsednik Vučić je zahvalio iračkom ambasadoru na podršci koju njegova zemlja pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, čime pokazuje privrženost međunarodnom pravu, što je i principijelno opredeljenje naše države, kada je reč o zemljama članicama UN.

Ambasador Al Rubaji je preneo pozdrave predsednika Bahrama Salihija, od koga je, kako je rekao, dobio zadatak da ojača iračko-srpske odnose u svim oblastima, posebno poljoprivredi i obrazovanju.

Vučić je primio i akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Savezne Republike Somalije Muhameda Abdulahija.

Podsetivši na bogatu istoriju diplomatskih odnosa Srbije i Somalije, Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja ambasade te zemlje u Beogradu, kao i očekivanje da će novi ambasador doprineti intenziviranju i unapređenju ekonomske i svake druge bilateralne saradnje. Ovom prilikom je rečeno da će biti povećan broj stipendija za somalske studente, koji bi da se školuju u Srbiji.

Vučić je izrazio zahvalnost Somaliji na pokazanoj privrženosti međunarodnom pravu, kada je reč o Kosovu i Metohiji, a ambasador Abdulahi je, prenevši pozdrave predsednika Hasana Šeika Mohamuda, rekao da veoma cene angažovanje pripadnika Vojske Srbije u misijama EU, koje pomažu održavanju bezbednosti u Somaliji.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike