Najbrže vesti u Srbiji

Vučić: Pred SNS-om težak posao, uvek sam spreman za saradnju s Nikolićem

Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanje novinarke RTS-a o tome da li je od predsednika Tomislava Nikolića dobio pismo sa određenim zahtevima, rekavši da ne želi da komentariše dnevnopolitička pitanja.

"Pogotovo ne želim da se bavim tračevima, poluistinama, čak ni istinama, o temama koje se ne tiču ove države već političkih partija", rekao je premijer Vučić na konferenciji za medije sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom.

Ističe da će se od njega uvek čuti "samo dobre i pristojne reči o predsedniku, šta god on bilo kada uradio".

"Uvek sam spreman na saradnju s njim, i pre i posle izbora", poručio je Vučić.

Napominje da neće da učestvuje u velikim svađama.

"Očigledno je pred SNS-om veliki izazov i težak posao, mnogo problema, i kao da se ceo svet sručio na našu glavu i kao da je svima važno samo da mi izgubimo, što je vrlo moguće u ovom trenutku, ali borićemo se da pobedimo, i biće veoma važno da u tome i uspemo", poručio je Vučić.

Upitan da li će večeras prisustvovati sednici Glavnog odbora stranke, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednički kandidat naprednjaka, Vučić je rekao da je njegov posao, kao premijera, da u skladu sa Ustavom brine o građanima Srbije i o njihovim potrebama, a ne o sebi i svojim potrebama.

Vučić je rekao da će o sednici Glavnog odbora razmišljati "kad ode Kristijan, kad završi posao za Srbiju i kad bude zadovoljan činjenicom da je Srbija bila relativno dobar domaćin".

"Kad budem završio taj posao, onda ću da se bavim drugim stvarima, koje su za unutrašnju političku upotrebu", rekao je Vučić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike