Vučić: Patrijarh Irinej u teškom stanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej u teškom stanju i da je intubiran pre sat vremena.

Vučić je nakon antiterorističke taktičko-pokazne vežbe Ministarstva unutrašnjih poslova, koju je ocenio kao „vrlo dobru“, rekao da je patrijarh intuburan i da je direktor Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović „i dalje u crvenoj zoni“.

On je naveo da je patrijarh bio boljeg zdravstvenog stanja danas popodne kada se u medijima pojavila vest da je patrijarh preminuo i dodao da mu je stanje pogoršano prethodnih nekoliko sati.

Predsednik je čestitao pripadnicima policije na izvedenoj pokaznoj vežbi.

„Čestitam pripadnicima policije na vežbi koja je trajala u stvarnom vremenu“ rekao je Vučić.

Dodao je da su „svi momci obavili fantastičan posao“ i da su „garant bezbednosti građana Srbije“.

„U danima i nedeljama koji pred nama, od njih očekujemo velike rezultate“, rekao je Vučić.

Vučić: Država će slušati Krizni štab za donošenje novih mera 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će država uvesti policijski čas ukoliko Krizni štab to oceni kao najbolje rešenje.

Vučić je u Beogradu, posle antiterorističke taktičko-pokazne vežbe Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao novinarima da će država uraditi ono što Krizni štab bude rekao da treba.

Ocenio je da država mora da pokuša da zaštiti zdravlje građana i dodao da se „ne sekira“ za reakcije građana na donete mere.

„Posao države je da štiti zdravlje ljudi, a ne samo prava građana“, rekao je Vučić novinarima.

On je kazao da noćas počinje unošenje opreme i kreveta u bolnicu u Batajnici.

Vučić je rekao i da je Srbija je drastično uvećala svoje rezerve zlata, kao i da će u narednim danima stići „zvanično objašnjenje za taj rast“.

Predsednik je najavio da će „ukoliko sve bude u redu“ u subotu u Nišu biti predstavljanje nove „veoma moderne“ opreme i naoružanja Vojske Srbije.

(Novi magazin)

Napišite komentar