Vučić: Otvoreni razgovori sa kancelarkom Merkel, hvala na svemu što je učinila za Srbiju

Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije nakon sastanka sa Angelkom Merkel, koja boravi u poseti Srbiji dve nedelje uoči odlaska u penziju, rekao da je za Srbiju to velika čast.

"Lično sam ponosan što sam posle mnogo godina saradnje imao priliku da budem jedan od učesnika, domaćina kancelarke Merkel na kraju njenog mandata. Hvala kancelarki na svemu što je učinila kako za Zapadni Balkan, tako i za Srbiju. Za razliku od mnogih drugih kod nas zahvalnost ne traje kratko i kada ne bude ovde kao kancelarka, mi ćemo uvek isto govoriti", rekao je predsednik Srbije.

Naveo je da su razgovori sa kancelarkom bili otvoreni, konkretni i da su se ticali najvažnijih društevnih i političkih pitanja, i Srbije i regiona.

Kancelarka Merkel je zahvalila na gostoprimstvu. "Kroz godine naše zajedničke saradnje smo zaista došli do otvorenog odnosa, punog poverenja i postigli smo na tom putu niz rezultata, još predstoji dugačak put pred Srbijom i celim regionom dok svi postanu države članice EU, što je naš zajednički cilj", rekla je nemačka kancelarka.

Dodala je da je, između ostalog, razgovarano o Kosovu, Bosni i Hercegovini i nizu drugih tema o kojima je, kaže, potrebno razgovarati.

"Verujem da iskrenost u našim razgovorima i sposobnost da se druga strana sluša i da se na osnovu toga koraci sprovedu, to odlikuje naše odnose", rekla je Merkelova.

Uskoro opširnije… 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар