Vučić odgovorio Pompeu: Srbija nastavlja borbu protiv svih pretnji miru

Sledeći tradiciju časnih predaka, Srbija nastavlja borbu protiv svih pretnji miru, kako unutar, tako i van naše zemlje, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić američkom državnom sekretaru Majku Pompeu.

Sledeći tradiciju časnih predaka, Srbija nastavlja borbu protiv svih pretnji miru, kako unutar, tako i van naše zemlje, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić američkom državnom sekretaru Majku Pompeu.

Vučić je na Tviteru odgovorio na Pompeovu poruku da je povukao sjajan potez najavom da će Srbije da proglasi Hezbolah za terorističku organizaciju.
„Sledeći tradiciju časnih predaka, Srbija nastavlja borbu protiv svih pretnji miru, kako unutar, tako i van naše zemlje. Budite uvereni, dragi prijatelju
da ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir i stabilnost, čime dajemo svoj doprinos sveukupnoj globalnoj bezbednosti“, napisao je Vučić označivši Pompea u objavi.

Ranije danas Stejt Department je izdao saopštenje u kome je pozdravljena namera Srbije. 

„Najava Srbije da će označiti Hezbolah kao terorističku organizaciju u celini je još jedan značajan korak koji ograničava mogućnosti ove iranske terorističke grupe da deluje u Evropi“, navedeno je u saopštenju Stejt Departmenta koji je potpisao državni sekretar Majkl Pompeo.

(Novi magazin)

Napišite komentar