Vučić obišao fabriku „Meita“

Aleksandar Vučić je obišao livnicu i pogon za mašinsku obradu posle čega je razgovarao sa učenicima Tehničke škole iz Obrenovca.

Njima je preneo da mu je jedan od najvećih svetskih lidera Šimon Perez jednom u razgovoru rekao da će budućnost imati samo oni u čijim zemljama radnici budu učili, a učenici budu radili, jer drugačije neće moći da izdrže tržište i konkurenciju i neće moći da opstanu.

"Posebno sam srećan zbog mogućnosti da se bavimo dualnim obrazovanjem i pored bezbroj otpora. Srećan sam što postoji ovako jaka i moćna fabrika u Obrenovcu", poručio je Vučić.

Dodao je da je zadivljen i onim što je video u fabričkoj livnici i pogonu za mašinsku obradu, jer je, kaže, potrebno da imamo obučene radnike, mlade koji mogu da napreduju.

"Ne može se bez teškog rada do dobrog života. A moja molba je da budete posvećeni i da angažmanom i radom sve što su u vas ulagali vratite roditeljima i zemlji. Mi kao država pomažemo koliko možemo", rekao je Vučić.

Kompanija "Meita Jurop" se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova.

Prva fabrika u Bariču kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017. godine, a druga u junu prošle godine.

"Meita" je ukupno u dve fabrike u Obrenovcu uložila 150 miliona evra, a zapošljava 3.050 ljudi. Postoji potreba za novim zaposlenima i zato konstantno organizuju obuke za nove radnike. Fabirka ima saradnju sa opštinama Obranovac, Lazarevac, Lajkovav, Valjevo…

Vučić je fabriku posetio u pratnji predsednika "Meita grupe" Ben Čena, ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i ministra prosvete Mladena Šarčevića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike