Vučić obavestio ambasadorku Kine o dijalogu sa Kosovom

Foto: prtscr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo i obavestio je o razgovorima sa predstavnicima Prištine i SAD o pitanju Kosova u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu, saopšteno je iz Predsedništva.

Čen Bo je istakla da je stav Kine prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova „čvrst i nepromenjiv“ i da će Kina nastaviti sa međunarodnom podrškom Srbiji po tom pitanju.

Vučić je uputio pozdrave predsedniku Kine Si Đinpingu i izrazio zahvalnost na političkoj podršci te zemje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i u isto vreme potvrdio podršku Srbije politici „jedne Kine“.

Rekao je da će Srbija čuvati iskreno prijateljstvo sa Kinom i nastaviti da razvija bilateralnu saradnju sa tom zemljem, „kao pouzdanim partnerom, u svim oblastima, uključujući i oblast telekomunikacija“.

Njih dvoje su se saglasili da projekti na kojima Srbija i Kina zajedno rade, „zahvaljujući međusobnom razumevanju i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, kao i ličnom kontaktu dvojice predsednika“, dobro napreduju.

Razgovarali su i o budućim projektima u oblasti infrastrukture i saglasili se da se sve pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor dobro odvijaju.

Vučić je tokom sastanka sa ambasadorkom Čen Bo ponovio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost, navedeno je u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar