Vučić o Stefanoviću, međustranačkom, Telekomu…

Vučić je, na pitanje da prokomentariše činjenicu da je tužilaštvo pozvalo bivšeg ministra policije Stefanovića da u sklopu istrage protiv nekadašnjeg zamenika šefa SBPOK-a Gorana Papića, a imajući u vidu, kako je rekao novinar, da Papić nije ništa radio da mu nije neko naredio, odgovorio da ne zna o čemu se govori, a ni zašto neko goni Papića.

Što se prisluškivanih razgovora tiče kaže da ih je bilo preko 1.800.

"Neću da se bavim tim, to je na nadležnim organima. Bio sam u više predmeta saslušavan i nije strašno što je Stefanović pozvan da da izjavu. Svaki put kada ste pominjani u nekom predmetu u redu je da vas saslušaju", objasnio je Vučić.

Istakao je da je za njega samo važno da li Stefanović dobro obavlja posao ministra.

Vučić: Verujem u dobru nameru stranih posrednika

Predsednik Srbije rekao je da veruje u dobru nameru stranih posrednika u međustranačkom dijalogu, ali da će se tek videti u kom pravcu će se on razvijati i dodao da on kao predsednik neće moći da bude tamo gde su stranci.

Izrazio je očekivanje da će učesnici dijaloga na racionalan, objektivan i pragmatičan način da kažu šta treba da se učini kako bi se omogućili uslovi onima koji, kako kaže, stvarno žele da učestvuju na izborima i koji razmišljaju o budućnosti Srbije.

"Ima onih koji misle da će neko drugi da ih dovede na vlast pod pritiscima ogromnog novca kojim raspolažu, pod pritiscima ogromnog broja medija koji su u njihovom vlasništvu i da će neko da se uplaši halabuke koju podižu. Neće", poručio je Vučić.

Međustranački dijalog vodiće se na dva koloseka, jedan uz posredovanje evoparlamtaraca, a drugi bez, a na pitanje kako vidi to što neke stranke smatraju da je ponižavajuće za Srbiju da stranci posreduju, dok neki imaju drugačije mišljenje, Vučić je objasnio da on kao predsednik neće moći da bude tamo gde su stranci.

"Pozvali su me kao predsednika na prvi sastanak tamo gde nisu stranci posrednici. Ne mogu da kažem stopostotno da sam prihvatio, ali ne vidim razlog da ne dođem", rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci nakon otvaranja korejske fabrike "Kjungšin kejbl".

Na drugom sastanku koji će voditi stranci, kaže da će biti predstavljena njegova stranka, ali da on kao predsednik tome neće prisustvovati.

Napominje da će možda imati neke odvojene sastanke sa posrednicima, ali da nema smisla da kao predsednik učestvuje u nečemu gde neko drugi van zemlje vodi glavnu reč i da to ne može da radi svojoj zemlji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар