Vučić: Nova KOVID-bolnica kod Beograda gotova do 1. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na početku izgradnje još jedne KOVID-bolnice, u Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“ kod Beograda, kazao da će izgradnja biti završena do 1. decembra.

Bolnica od 18.000 kvadratnih metara, imaće 200 mesta za intenzivnu negu i 800 za poluintenzivnu. Posle epidemije moći će da se koristi za druge namene, jer će imati i salu za porođaje i kardiološku angio-salu.

Izgradnja zgrade će koštati više od 27 miliona evra, a na to treba dodati opremu, rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da će Srbija među prvima dobiti vakcinu protiv korona virusa i rekao da je država dala zdravstvu stotine miliona evra da bi smanjila pritisak na medicinske radnike.

Govoreći o drugim temama, Vučić je naveo da su prihodi državnog budžeta tokom jula bili bolji i od „najboljih projekcija“, a da prve procene za drugi ovogodišnji kvartal ukazuju da će Srbija po stanju BDP biti „druga u Evropi“.

„Ispred nas je samo Litvanija… Naša prva procena se pokazala kao pesimistična i očekujemo pad bruto domaćeg proizvoda (u drugom kvartalu) od minus 6,3 do 6,5 odsto, a ukupno očekujemo pad od oko 9,0 odsto u prvom polugodištu“, rekao je Vučić.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike