Vučić: Nikad nisam video Belivuka, ne povlačim se pred ubicama

Aleksandar Vučić je rekao da je logično da "ubice i koljači kada stigne optužnica i vide dokaze, pokušaju da se politički izvlače iz svega, dobiju političku podršku kao što su je dobili od pojedinih političara".

Vučić je, na pitanje da prokomentariše objavu Krika o tome šta je Belivuk rekao policiji pominjući ljude sa vlasti, ukazao da je taj isti "uvaženi gospodin rekao da nije nikoga ubio, zaklao, da u fina gospoda kojima je smestio režim".

Istakao je da je ponosan na činjenicu da su njega optužili, jer "svakome je jasno da su se viđali sa mnom to ne bi pomenuli".

"A nisu pomenuli one s kojima su se stvarno viđali, sa kojima su sarađivali u i izvan zemlje. Nikada u životu nisam video tog čoveka, niti razgovarao sa njima", poručio je Vučić tokom posete Šumadiji.

Ukazao je da, ako se video sa njima na bilo kojoj lokaciji ili razgovarao sa njima, ne samo da je spreman da se skloni sa mesta predsednika, već i sam da se prijavi i ostane zatvoru do kraja života.

"Zašto su izabrali takav način odbrane – nisu ga oni smislili, već oni koji im donose poruke. Obelodanićemo kako mafijaški konsiljere donosio te poruke", najavio je Vučić.

Komentarisao je kako Belivuk i njegov saučesnik tvrde da je sve u dogovoru s njim radio.

"Jedan je rekao da smo se sastajali u stanu na Zvezdari, drugi u kući u Ritopeku. Razmišljao sam dugo da li da odgovorim. Narednih dana biće zanimljivo, jer ću se obratiti naciji. Potrebno mi je 48 sati ili možda nešto manje da pokažem istinu", najavio je Vučić.

"Belivuk očekuje da bude kandidat za predsednika, a Marko Mesar za premijera, jer su u mnogome zadužili prijatelje na sceni", naveo je Vučić.

Istakao je da je, kada je hapsio Miškovića, već rekao da neće nikome da plaća reket, i da je znao da će ga to skupo koštati, jer se radilo o jednom od najmoćnijih tajkuna.

"Znao sam kako će da usledi i koliko godina će se voditi kampanja protiv mene. Prvi put kada sam izgovorio da ne razumem kako je moguće da se promenio DNK nalaz u vezi ubistva na šinama, kreće moje prisluškivanje, kampanja kako sam spasavao neke žene od sudova što su bile moje ljubavnice ili šta drugo, do toga da sam imao odnose sa muškarcima, nekim voditeljima", rekao je Vučić dodajući da su to sve sitnice.

Tražili su sve vreme od mene suštinski da plaćam reket.

"I u ovim tekstu kažu ‘ako se Vučić ne opameti’. Neću da plaćam reket, nastaviću da pokazujem narodu da ćemo da pobedimo ubice, kriminalce i sve pomagače, kako političke, tako i medijske i sve druge. Neću da se povlačim pred ubicama i koljačima i njihovim političkim pomagačima", poručio je Vučić.

Rekao je da će se "boriti dok je živ, boriti za slobodnu Srbiju i da nikada neće imati bilo ko pravo da ubija nekoga".

Najavio je da će obelodaniti veze sa mafijaškim konseljereom, koji se juče, i pre dva i tri dana sastao sa kriminalcima ugovarajući kakvu će kampanju da vode protiv njega.

Vučić je ukazao da nikada nije išao na Zvezdaru, sem jednom kada je gostovao na jednoj televiziji.

"Ma koliko meni bilo teško tućiću se protiv ubica, ako ništa ponosan sam na činjenicu što su mene videli kao najvećeg neprijatelja, nekog koga ne mogu da potkupe i uplaše. Niko od njih nikada me neće uplašiti, boriću se istinom do poslednjeg daha", istakao je Vučić.

Naglasio je da je spreman odgovori na sve nadležnim organima i da ide na poligraf.

Kaže i da vlasti poseduju dokaze kako su smišljali priče i govorili "kako ćemo poludeti od besa".

"Nisam poludeo od besa već ponosa što ne možete da me uplašite ni snajperima, ni milionima od droge", naglasio je Vučić.

Istakao je da će vlasti osigurati aktuelni mir u kojem proteklih meseci nije bilo nijedno mafijaško ubistvo.

Portal Krik objavio je da je Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe, koja se, između ostalog, tereti za ubistva i trgovinu drogom, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz SNS-a.

Krik navodi da je došao do transkripta saslušanja Belivuka u tužilaštvu 5. jula, u kojem se navodi da je Belivuk ispričao da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili su više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz "CarGo".

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар