Vučić: Nakon konsultacija doneću odluku idem li u Brisel

Aleksandar Vučić je rekao da je u petak zvanično dobio poziv da prisustvuje sednici Saveta u četvrtak u Briselu.

"Sačekaćemo, sutra ćemo napraviti konsultacije u okviru ‘Otvorenog Balkana’ sa Ramom i Kovačevskim, onda ću napraviti konsultacije sa članovima Vlade Srbije i onda ćemo doneti odluku da li ćemo ići u Brisel i koju ćemo poziciju da imamo", rekao je Vučić.

Ističe da bi mogao da kaže novinarima sada šta misli, ali da neće pre konsultacija sa Vladom Srbije i pre nego što razmeni mišljenje sa članovima inicijative "Otvoreni Balkan" kako bi video njihovu poziciju.

Vučić o specijalnim izaslanicima: "Mnogo babica kilavo dete"

Što je veća "poplava" specijalnih izaslanika za Zapadni Balkan, plašim se da je sve manje validnih i dobrih predloga za nas, poručio je Vučić.

"Valjda svi pokazuju preveliku brigu, a ponekad mi se čini – mnogo babica, kilava deca. Videćemo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li ga zabrinjava "poplava" specijalnih predstavnika za Zapadni Balkan, a posle spekulacija da bi i Francuska mogla da imenuje svog specijalnog izaslanika.

Kako je rekao, važno je da se razgovara na domaćoj političkoj sceni u Srbiji u parlamentu, čim se formira, sa predstavnicima Vlade, kao i sa zemljama u okruženju, kako bi se videlo kakav naš stav treba da bude prema svemu.

Naše je, kaže, da razgovaramo sa svima, da poštujemo sve, ali Srbija, poručuje, ima svoju politiku, planove, program i tako će se postupati u budućnosti. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike