Vučić najavio veću podršku razvoju vinarstva

"Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne", poručio je predsednik Srbije na Instagram profilu "Budućnost Srbije".

Vučić je u utorak u izjavi RTS-u spomenuo da je u ponedeljak boravio u Jagodini.

Predsednik skupštine opštine Jagodina Dragan Marković nije, međutim, hteo da iznese više detalja o tome za Tanjug, insistirajući da nije bila reč o zvaničnoj poseti.

Predsednik Vučić je naglasio da velika tržišta, kao što su evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi srpska vina došla do izražaja.

"Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predviđena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva", dodao je predsednik.

Vučić je napomenuo da će biti izvojena i sredstva za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti.

"Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije", istakao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike