Vučić na Ušću: Ovo nismo mogli ni da sanjamo, građani mogu biti ponosni na svoju vojsku

"Ovo nismo mogli ni da sanjamo, helikoptere H145, Mi-35 sve ovo, o migovima da ne govorim", rekao je Vučić prilikom obilaska prikaza vojne opreme na Ušću.

Preneo je da je Nemačku kancelarku Angelu Merkel, koja je pre dva dana boravila u Beogradu, sačekalo šest migova, a sedmi ju je pratio.

"Imali smo sedam migova u vazduhu, samo za Merkel. A imamo ih ukupno 14. I to migova 29, ne 21. Mig 21 je danas mrtvački naduk. Migovi 29 su ono što je najskulje i najvažnije", rekao je Vučić i dodao da imamo i 25 helikoptera više nego ranije.

Dodao je da se i dalje radi na nabavci novog naoružanja. "Ogromna je razlika tada i danas", konstatovao je Vučić.

Predsednik je istakao da građani mogu biti ponosni na svoju vojsku koja je odlično opremljena. Na pitanje, kome je bilo u interesu i zašto da uništava naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije, Vučić je kazao da smo nekada uništavali Strele, za 200 dolara, a da to danas više nije slučaj.

"To što smo uništavali sada imamo više hiljada komada. Mi danas razvijamo našu vojsku, vojno smo neutralni, samostalna, nezavisna i slobodarska zemlja koja ume da čuva sebe i ne ugrožava nikoga", podvukao je.

Rekao je da nije lako biti nezavisna i neutralna, slobodarska zenmlja, da morate imati svoje oružje i oruđe za odbranu.

Ukazao je da Vojska danas ima dosta Igli, Strela, da su svi resursi obnovljeni, pa tako su i rezerve hrane na nivou od 100 odsto.

"Sve smo se snabdeli i dali mnogo više novca nego ranije. Stanje Vojske je bolje. Ono što nedostaje to su ljudi i to ćemo morati platama da osiguramo. Moračemo dodatno da motivišemo stručne ljude koji nam nedostaju", kazao je Vučić.

Predsedniku su tokom obilaska predstavnici odbrambene industrije i vojske predstavili i srpski dron, koji je razvijen u Jugoimportu.

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар