Vučić na opelu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Sa predsednikom Vučićem u Hramu su, povodom godišnjice ubistva, počast nastradalom Ivanoviću, osnivaču i predsedniku Građanske inicijative, odali paljenjem sveće i premijerka Ana Brnabić, zatim Milena Ivanović, Ivanovićeva supruga sa sinom, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

U Hramu je i predsednik Udruženja kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić, ali i veliki broj građana.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine, ispred svoje kancelarije u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Ni četiri godine nakon ubistva ne znaju se nalogodavci i izvršitelji ovog dela.

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) saopštila je, uoči četvrte godišnjce atentata na Ivanovića, da se osim podizanja optužnice, kako navode, nije maklo sa početne tačke.

"Štaviše, Specijalno tužilaštvo je znalo da ode i korak nazad, kao da svesno razvlači proces i čini ga traljavim", navodi se u saopštenju.

Dodaju da nema nijednog traga izvršiocima, niti nalogodavcima, kao i da se potencijalni dokazi u vidu snimaka, kriju i ne obelodanjuju.

GI SDP ističe i da Tužilaštvu iz Prištine ne pada na pamet da sarađuje sa istražnim organima Beograda.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike