Vučić, Melonijeva i Orban u hrvatskom „Ekspresu“ prikazani sa hitlerovim brčićima

Nedeljnik Ekspres sa tom naslovnom stranom na kioscima je od danas.

Ministri Vlade Republike Srbije osudili su ovakav potez.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković smatra da upravo analiza "Hrvatska između tri mini fašizma" potvrđuje koliki je nivo licemerja i samoobmane u delu hrvatskog društva.

"Država u kojoj neonacisti postavljaju table u Jasenovcu, u kojoj je zabranjena ćirilica, u kojoj ulice i trgovi nose imena ustaških ideologa i terorista, koja se hrani ksenofobijom i strahom od suseda, ima najviše razloga da se plaši same sebe i unutrašnjeg ekstremizma", poručuje Selaković.

Reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je rekao da "u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i NDH nema ni malo razlike".

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović istakla je da Srbija nikad nije bila fašistička država, niti imala takvu vlast.

"Svako poređenje Srbije i predsednika Vučića sa fašizmom je zlonamerno i sramno. Nadam se da će hrvatske institucije i političari reagovati i osuditi ovakvo ponašanje i pokazati da se ne slažu sa ostrašćenim napadima i vređanjem Srbije i njenog rukovodstva", naglasila je Mihajlovićeva.

Oglasio se i ministar finansija Siniša Mali koji je naveo da mržnja prema srpskom narodu koja dolazi iz Hrvatske svakog dana dobija sve veće razmere.

"Srbija nikad nije bila i nikad neće biti fašistička država, dok u Hrvatskoj i dalje imate nazive ulica koji nose imena ustaša. Nećemo nikad zaboraviti žrtve ustaških zločina za vreme Drugog svetskog rata, niti sva zlodela koja su se dešavala u logoru Jasenovac, na teritoriji Nezavisne države Hrvatske. Potpuno sraman i licemeran čin, koji iziskuje najstrašniju osudu. Na hrvatske frustracije, mi ćemo odgovoriti radom i rezultatima", ukazao je Mali.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike