Vučić: Makronova poseta pojačala saradnju dve zemlje

Predsednik Vučić je zahvalio na spremnosti Francuske da pruži tehničku ekspertizu u oblasti reforme javne uprave, što je istaknuto i u zajedničkoj izjavi dvojice šefova država, usaglašenoj tokom posete predsednika Makrona, saopštila je pres-služba predsednika Republike.

 

Naglasio je da su, s obzirom na ugled i uticaj predsednika Makrona i Francuske u okvirima evropske i svetske politike, saradnja sa Francuskom i njena podrška od najvećeg značaja za Srbiju.

Državni sekretar Dusopt je preneo da je predsednik Makron rekao francuskim ministrima da je poseta Srbiji za njega bila veoma značajna i da je od njih tražio da učine sve da se realizuju tada potpisani dokumenti i dogovoreni projekti.

Francuski zvaničnik je rekao da je razmena iskustava u reformi javne uprave samo jedan od načina da Francuska pomogne Srbiji u reformama neophodnim na evropskom putu.

Vučić je pozdravivši Makrona, rekao da je francuski predsednik osvojio veliku naklonost srpskog naroda i čije se snažne poruke, izrečene na Kalemegdanu, još pamte.

Zahvalio je i na tome što je predsednik Makron, svojom neizmerno energijom, dao snažan podsticaj srpsko-francuskim odnosima i vratio Srbiju u polje interesovanja Francuske, kao i na inicijativi da, zajedno sa Nemačkom, pomogne dijalog Beograda i Prištine.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike