Vučić: Jedna velika sila traži povlačenje Kfora i Unmika, to bi bila katastrofa

Predsednik Srbije je rekao da ne može da kaže o kojoj velikoj sili je reč, ali da su u pitanju obaveštajni podaci iz zvaničnih izvora.

Vučić je rekao da je zbog toga susret sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u ponedeljak od posebnog značaja.

Predsednik Srbije je dodao da je Priština najavili da će 100 miliona evra na godišnjem nivou da izdvaja za vojsku, što je neuporedivo sa Srbijom koja je na nivou od dve miliajrde evra.

"Nisu to uporedivi podaci, ne treba da se plašimo, ali nam je jasno šta bi neko želeo da uradi", kazao je Vučić.

 

Prognoza MMF-a za Srbiju šest odsto rasta u 2021.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je najnoviju prognozu MMF-a za Srbiju prema kojoj će rast BDP-a u 2021. godini iznositi šest odsto.

"Izuzetno sam ponosan najvnovijom prognozom da je MMF promenio svoje projekcije za Srbiju. Ranije su govorili da će rast iznositi pet odsto. EK je takođe promenila prognozu i rekla da će biti 5,3 odsto i sada je i MMF promenio na šest odsto", rekao je Vučić u kasarni "Dedinje", gde je otvoren punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica

Vučić je istakao da je MMF došao na ono što je i Srbija govorila, da će rast BDP-a naše zemlje ove godine iznositi šest odsto.

"Ja sam govorio da može i sedam odsto", rekao je Vučić.

Takođe, MMF kaže da Srbija ove godine uprkos ogromnom ulaganju u vojsku i investicione radove neće imati javni dug veći od 60,3 odsto i da će javni dug onda početi da pada.

Predsednik je rekao rast BDP-a značiti da će prosečna plata u Srbiji već od 1. janaura biti veća od 600 evra, a u Beogradu preko 770 ili 780 evra, kao i da će ova godina biti završena sa BDP-om većim od 50 milijardi evra.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар