Vučić i Slucki o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje

Aleksandar Vučić je istakao da mu je bila čast da se nedavno u Pekingu, drugi put ove godine, sastane sa predsednikom Putinom, jer svaki susret potvrdi visok stepen razumevanja i poverenja, koji karakteriše odnose Srbije i Rusije.

Vučić je zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa, saopštila je Pres služba predsednika.

Predsednik Odbora za međunarodne poslove ruske Dume Slucki je rekao da se u Moskvi ponose najprisnijim odnosom naših dveju zemalja, ističući da će uvek podržavati stavove Srbije, posebno kad je u pitanju Kosovo i Metohija.

Vučić je Sluckog obavestio o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, a posebno o nizu mera prištinskih vlasti koje su, osim zastoja u dijalogu, izazvale i pogoršanje uslova za život tamošnjih Srba.

Predsednik Srbije je rekao da dijalog može da bude nastavljen samo ako Priština ukine nerazumne takse na srpsku robu, a da će Srbija uvek biti opredeljena za politiku mira i stabilnosti.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike