Vučić: Hrvatski državni vrh treba da pokloni veću pažnju srpskoj manjini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je pozvao hrvatski državni vrh da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Vučić je, u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Hrvatskom Gordanom Markotićem, naglasio da će Srbija nastaviti da odgovorno ispunjava obaveze prema hrvatskoj i drugim manjinama koji žive u Srbiji.

Vučić je Markotiću zahvalio na saradnji i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će, „uprkos pitanjima koja opterećuju odnose dve države, kroz zajednički rad biti ispunjen deo obaveza iz Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja, potpisane prošle godine“.

Na sastanku je, „s tim u vezi, dogovoreno da se u narednom periodu intenzivira rad mešovitih komisija za rešavanje otvorenih pitanja“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da će predstojeća zvanična poseta Vučića Hrvatskoj, na poziv predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, dati podsticaj razvoju odnosa i svih oblika saradnje, a posebno ekonomskoj.

Vučić, koji je Markotića primio u oproštajnu posetu, poželeo mu je mnogo uspeha u nastavku diplomatske karijere.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike