Vučić: Država i svi njeni građani ponosni na svoju vojsku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su država i svi njeni građani ponosni na svoju vojsku, za koju je naveo da je „jedna od najvećih institucija“ naše države u koju građani imaju „ogromno poverenje“.

Vučić je rekao, prilikom promocije kadeta završnih godina Vojne akademije i VMA u prvi oficirski čin. u kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici, da je ponosan na sistem vojnog školstva koje ostvaruje najbolje rezultate.

„Mi smo u prethodnim godinama pokušali da podignemo ugled vojske, za to ste vi najzaslužniji“, kazao je Vučić.

Svečanost povodom promocije nove klase oficira Vojske Srbije održava se u prisustvu predsednika Srbije Vučića i ostalih državnih zvaničnika. Zbog pandemije korona virusa promocija se prvi put posle 14 godina održava u Vojnoj akademiji. Već godinama svečanost je organizovana ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda, ali ovaj put je u krugu Vojne akademije, uz uvažavanje mera epidemiološke zaštite od širenja koronavirusa.

U prve oficirske činove biće promovisano 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i jedan broj budućih oficira iz Bosne i Hercegovine.

Predviđen je letački i kulturni program, u kojem će nastupati avioni i helikopteri Vojske Srbije, pripadnici jedinice Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, kao i dramski i muzički umetnici.

(Novi magazin)

Napišite komentar