Vučić čestitao Kurban bajram

Foto: Beta / Lola Djordjevic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Kurban bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću i svim vernicima islamske veroispovesti.

„Vama, verskim službenicima i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban bajram u iskrenoj veri da će vam ovaj veliki praznik doneti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo“, naveo je Vučić u čestitki koji je prenelo Predsedništvo.

Vučić je kazao da želi dobro zdravlje, za koje se svi bore „u ovim teškim vremenima“ i dodao je „nevolja zajednička“, ali koju je moguće savladiti „kao i svaku do sada“ – „uz međusobno razumevanje, poštovanje, brigu o bližnjima“.

„Simbolika kurbanskog žrtvovanja jeste simbolika praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, međusobnog približavanja. Ovo je praznik koji slavi velikodušnost, saosećanje sa onima koji nemaju, kao i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada pre“, dodao je Vučić.

Naveo je da taj praznik predstavlja „istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i nasleđa“, kao i podsećanje i svedočanstvo: „da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čoveka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i milosrđa prema nevoljnima, na koje nikada ne smemo da zaboravimo“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike