Vučić: Bolja situacija od kada je najavljeno 3.000 dinara za vakcinisane

Predsednika je oko 10 sati ispred kasarne dočekao počasni stroj garde, a nakon predatog raporta, predstavnici Vojske Srbije upoznali su predsednika Srbije sa procesom vakcinacije.

 

Vučić je rekao da se tu vakcinišu vojnici, pripadnici Ministarstva odbrane i članovi njihovih porodica i poručio im da je vakcinacija veoma važna.

"Malo je bolja situacija ovih dana, od kako smo rekli ovo za 3.000 dinara. Imali smo prošle nedelje samo 8.900 novovakcinisanih na dnevnom niovu, a sada imamo 23.000 novovakcinisanih", rekao je Vučić.

Dodao je da to, ipak, još nije dovoljno i naglasio da nigde nisu gužve za vakcinaciju.

"Čim nije pik, ljudi misle da nije potrebno da se vakcinišu. Tu je i milion teorija zavere, ne možete da verujete šta slušate", rekao je Vučić.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je preneo je da se pripadnici vojske najviše vakcinišu "Sinofarm" vakcinom, zatim "Fajzerovom", "Spunjikm V" i na kraju "Astra Zenekom".

"Sa ovim punktom ćemo malo rasteretiti civilne zdravstvene ustanove", rekao je Stefanović.

Vučić je na to dodao da je strašna negativna kampanja vođena protiv Astra Zeneke, a da jučerašnji podaci iz Velike Britanije gde nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj,a imaju deset puta više stanovnika od nas, govore u prilog ovoj vakcini.

Imunizaciju u kasarni "Dedinje" sprovode tri tima lekara, a prvu dozu vakcine protiv virusa korona danas će primiti oko 160 pripadnika garnizona i njihovih članova porodice.

Oni će biti vakcinisani cepivom kineskog proizvođača "Sinofarm".

Obilasku punkta prisustvuju ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović.

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар