Vučić: Besplatno auto-putem Niš-Dimitrovgrad do 1. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se do 1. decembra neće naplaćivati putarina na auto-putu Niš-Dimitrovgrad koji se svečano otvara sutra.

Vučić je novinarima u Ženevi rekao da je o tome razgovarao s direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom i s ministarkom za saobraćaj Zoranom Mihajlović.

On je kazao da će svečanom otvaranju „Istočnog kraka Koridora 10“, od 86,9 kilometara, prisustvovati i premijer Bugarske Bojko Borisov.

„Dolazi naš bugarski brat Bojko i obratiću mu se i na bugarskom jeziku, vežbao sam“, rekao je Vučić.

Spreman sam da govorim u Skupštini o spoljnoj politici Srbije, da uokvirimo kuda idemo

Vučić je rekao da je spreman da dođe u Skupštinu kako bi sa poslanicima razgovarao o svim spoljnopolitičkim okolnostima.

„Spreman sam da idem pred poslanike, da uokvirimo ono što je naša spoljna politika i kuda idemo“, rekao je Vučić u Ženevi za televiziju Pink. 

Prema njegovim rečima, ukoliko bude mogućnosti, on će pred poslanicima govoriti o onome što je Srbija postigla na spoljnopolitičkom planu.

Rekao je i da se ponosi pozicijom Srbije, da uvek svima kaže šta misli, kao i da se ne stidi saradnje sa Rusijom i Kinom.

„Zašto bih se stideo saradnje sa Kinom i Rusijom. Zbog toga što neko ima nešto protiv? Baš me briga šta ćete da mislite“, poručio je Vučić.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike