Vučić: Analiziraćemo non-pejper, priznanje neprihvatljivo

"Vidim da ga svi demantuju, ali on mi je zadao više briga nego prvi non-pejper", kazao je Vučić novinarima u Doljevcu na pitanje šta misli o navodima Kohe i rešenjima koje nudi taj navodni dokument.

 

Vučić je je rekao da je o njemu čitao noćas i da pretpostavlja da ga je pisala jedna ženska osoba, koja je, kaže mnogo pametna i jako dobro upućena u problematiku.

"Ovaj non pejper je pisao i smišljao neko ko je mnogo pametan, lukaviji i pametniji od mene., ali je priznanje užasno", kazao je Vučić.

Mnogo stvari bi se tu Srbima dalo, kaže i upozorava da je jedna ključna stvar je u tom papiru – to je priznanje nezavisnog Kosova što je užasno. Poruka je, kaže, evo vam 90 odsto stvari koje su manje važne, ali ono najvažnije ide nama.

On je poručio da će se tek sve analizirati – politički motivi i poruke i jednoj i drugoj strani, i primećuje da je papir pisao neko fantastično upućen i da u svetu ima 50 ljudi koji su to mogli da učine.

"Ja to znam, sve te ljude poznajem, sumnjam na jednu osobu, pametna žena, sve što je napisano niko drugi ne bi mogao ni da sastavi ni da napravi", istakao je Vučić.

"Priznavanje nezavisnosti je neprihvatljivo", poričio je Vučić ali je doda da sve ovo nije “izbačeno" tek tako.

"Nama to niko još nije pokazao, ali videćemo. Ne želim prejudiciranje. Ne podnosim reakcije koje uslede za pet sekundi i da kažem odmah da je to sve neprihvatljivo", ukazao je Vučić i dodao da će se sve a sagledati polako i anlizirati, kao i da će se videti da li su njegove sumnje o toj osobi opravdane.

Kaže da je pored njega samo još jedna osoba iz Prištine upućena o kome je reč i ko je mogao sve različite zahteve Prištine i Beograda da umrži.

"Nas dvoje smo u svemu od početka, i znam ko je mogao da umreži sve različite zahteve", naveo je .

On je najavio da Srbiji predstoji težak period pregovaranja, da dijalog počinje 11,. maja i da se ništa od naroda neće kriti prilikom razgvora i nastojanju da se postigne kompromis.

Odvratno kada siledžije drže predavanje o ženama

Predsednik se osvrnuo i na temu nasilja nad ženama. Vučić je rekao da je odvratno kada siledžije drže predavanje kako i na koji način treba da se ophodite prema damama.

Vučić je, odgovarajući na pitanje zbog čega su izostale reakcije na izjavu bivše supruge Dragana Đilasa da je tukao svoju ženu, a digla se bura oko Dragana Markovića Palme, kazao da mu je žao što vidi, kako je rekao "coktanje pojedinih dama" na to, a koje bi dizale ustanak da je neko od vlasti digao ruku na ženu.

"Mislim da su građani to odlično razumeli",naveo je on. 

Otvaranje fabrike Šinju u Nišu u maju ili junu

Govorio je i o investicima. Predsednik Vučić najavio je da će novoizgrađena kineska fabrika Šinju u Nišu biti otvorena u maju ili junu, kao da će zaposliti oko 1.000 ljudi.

"To je odlična i važna fabrika. Ima još investicija iz Evrope i Kine, tako se verovatno u narednih mesec i po dana vidimo u Nišu", rekao je Vučić novinarima.

U pitanju je kineska fabrika Šinju za proizvodnju led rasvete u automobilskoj industirji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар