Vremenska prognoza – 8. decembar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ) 

07.12.2018. Petak:
Do kraja dana suvo uz više oblačnosti na severu i istoku Srbije, dok se na jugu i zapadu očekuju duži sunčani intervali. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 stepeni. U toku noći ka suboti na severu ponegde slaba kiša.

08.12.2018. Subota:
Ujutro i pre podne na severu i zapadu naoblačenje s kišom, koje će se posle podne i uveče premeštati ka jugu i istoku Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severozapadu. Na planinama do kraja dana prelazak kiše u sneg. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju i skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 na jugu i istoku do 5 stepeni na severozapadu, a najviša od 4 do 10 stepeni.

09.12.2018. Nedelja:
Pretežno sunčano i toplije, posle podne na severu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima novo naoblačenje s kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

10.12.2018. Ponedeljak: Na severu delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabim padavinama – u nižim predelima s kišom, a u brdsko-planinskim sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 4 do 9 stepeni.

11.12.2018. Utorak: Na severu delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabim padavinama – u nižim predelima s kišom, a u brdsko-planinskim sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 4 do 9 stepeni.  

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike