Vremenska prognoza – 3. decembar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

02.12.2019. Ponedeljak Oblačno. Padavinska zona će se sa severa i zapada do kraja dana proširiti na celu zemlju, na planinama sneg. Uveče i tokom noći, sa padom temperature, kiša će preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. Na severu Vojvodine tokom noći prestanak padavina. Vetar umeren i jak, na jugu Banata pre podne povremeno olujni, jugoistočni, posle podne i uveče u skretanju na severni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9 stepeni, uveče u značajnom padu. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 80%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.

03.12.2019. Utorak Hladno. Na severu Vojvodine pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, u nižim predelima sa kišom i snegom, a u brdsko-planinskim sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, koji će se stvarati ponegde i u nižim predelima. Do kraja dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u svim krajevima. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, na istoku povremeno i jak, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Upozorenje: Sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

04.12.2019. Sreda Jutro hladno sa slabim mrazem, mestimično maglom ili niskom oblačnošću. U toku dana malo do umereno oblačno i hladno. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u pojačanju. Najniža temperatura od -5 do -2, najviša dnevna od 2 do 4 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

05.12.2019. Četvrtak Jutro hladno sa slabim mrazem, mestimično maglom ili niskom oblačnošću koja će se ponegde zadržati duže tokom prepodneva. U ostatku dana malo do umereno oblačno i hladno. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do -2, najviša dnevna od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

06.12.2019. Petak Jutro hladno sa slabim mrazem. Tokom dana toplije uz naoblačenje koje će ponegde usloviti kišu. Vetar slab, južni. Najniža temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 4 do 10 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 80%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 07.12.2019. do 11.12.2019.)
Za vikend i početkom naredne sedmice još malo toplije, samo u subotu ponegde sa kišom. U utorak naoblačenje i zahlađenje sa snegom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike