Vremenska prognoza 27. februar

 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave(Izvor: RHMZ)

 

27.02.2023. Ponedeljak: Ujutro prestanak snega, a u toku dana oblačno, hladno i uglavnom suvo, osim na jugu Srbije gde se veći deo dana očekuju mešovite padavine (kiša u nižim predelima, a sneg na planinama). Ova padavinska zona kasnije posle podne i uveče uz slabljenje zahvatiće ostale krajeve, uslovljavajući sneg, na istoku Srbije ponegde i ledenu kišu, ali se očekuje mala količina padavina. Suvo će se zadržati samo na severoistoku zemlje. Vetar slab i umeren, severni, u Negotinskoj Krajini i na severu Vojvodine povremeno jak, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -1 na severozapadu do 7 stepeni na jugu, a najviša od 2 na severozapadu do 12 stepeni na jugu Srbije.

28.02.2023. Utorak: Oblačno i suvo, samo posle podne na jugu mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, a uveče i tokom noći sneg se očekuje i u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Vetar slab i umeren severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 2 do 7 stepeni.

01.03.2023. Sreda: Oblačno, mestimično sa slabim padavinama. U južnim i centralnim predelima mestimično kiša, dok će na zapadu i jugozapadu padati susnežica i sneg. Na severu zemlje suvo. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 4 do 9 stepeni.

02.03.2023. Četvrtak: Oblačno, u južnim i centralnim predelima mestimično kiša, dok će na zapadu i jugozapadu zemlje padati padati susnežica i sneg. Na severu zemlje suvo. Vetar slab severni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša od 5 do 10 stepeni.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike