Vremenska prognoza – 16. februar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

16.02.2021. Utorak Jutro hladno sa umerenim, a na jugu i jakim mrazem. Tokom dana hladno, iznad većeg dela umereno oblačno, samo na istoku i jugu pretežno sunčano. Vetar slab, na severu južni i jugoistočni, u ostalim krajevima promenljiv. Najniža temperatura od -16 do -5, najviša dnevna od 0 do 5 stepeni.

17.02.2021. Sreda Jutro hladno sa slabim i umerenim, a na jugu i jakim mrazem. Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplije. Sredinom dana na severu, a posle podne i uveče u ostalim krajevima naoblačenje, ponegde s kišom, na planinama sa slabim snegom, koji će krajem dana i tokom noći padati ponegde i na jugu zemlje. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -15 do -3, najviša dnevna od 4 na istoku do 11 stepeni.

18.02.2021. Četvrtak Ujutro i pre podne pretežno oblačno, na severu i zapadu suvo, u ostalim krajevima još ponegde sa slabim padavinama. Posle podne razvedravanje sa zapada. Vetar slab i umeren, na istoku jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 3, najviša dnevna od 8 na jugoistoku do 13 na zapadu. 

19.02.2021. Petak Umereno oblačno i suvo, na jugu i istoku sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura od -3 do 4, najviša dnevna od 5 na istoku do 12 stepeni na zapadu i u centralnoj Srbiji. 

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 20.02.2021. do 24.02.2021.)
Umereno i potpuno oblačno i u većini dana suvo, samo u subotu ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Dnevna temperatura biće oko i iznad prosečnih vrednosti za treću dekadu februara.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар