Voda u Zrenjaninu i dalje zabranjena za piće

Čim je saznao da kroz vodovodnu mrežu teče prečišćena voda Radislav Žeravica iz Zrenjanina je koristi za piće, bez obzira što još nema potvrde o njenoj ispravnosti. odmah po sipanju u čašu primetna je razlika.

"Vidim da je to stvarno čisto, bistro, pitko, bez ukusa, bez mirisa i meni odgovara", kaže Radislav Žeravica. "Velika je razlika, ona je bila žuta, znamo kakva je bila. Ova je bistra, kao da je izvorska."

U javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" upozoravaju građane da do konačne odluke voda još uvek nije za piće.

"Voda je vidno boljeg kvaliteta, ali ono što je bitno napomenuti voda je i dalje zabranjena za piće i ta zabrana će ostati na snazi do momenta dok nadležne institucije tu zabranu ne ukinu", Siniša Gajin, iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

U lokalnoj samoupravi su ranije najavili da je od početka nedelje kompletna količina vode u mreži prečišćena.

"Mogu slobodno da kažem da su prve analize veoma dobre, da sam optimista i da nećemo gasiti naš prečistač, nego očekujemo da analize i na referentnim tačkama budu dobre i da skinemo zabranu", ističe Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Propisi i Pravilnik za ispitivanje ispravnosti vode kažu da za grad veličine Zrenjanina treba da analizirati uzorke vode sa osam referentnih tačaka i to vršiti šest puta mesečno.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike