Vlast i opozicija o izbornim zakonima

Na sastanak su došli predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović, predstavnici vlade, RIK-a, a iz opozicije su tu lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj, predstavnik SDS-a Vukota Jakšić, kao i predstavnik Dosta je bilo Vojin Biljić.

Prisutni su i predstavnici POKS-a Božidar Pavlović, Demokrastke stranke Srbije Uroš Janković, Zdrave Srbije Miloljub Albijanić, Srpske stranke Zavetnici Zoran Zečević, kao i LSV-a Saša Šućurović.

Ovo je četvrti sastanak Kontrolnog tela Međustranačkog dijaloga i do sada je bilo reči o članovima biračkih odbora za praćenje referenduma.

Razgovaraju o izbornim zakonima koji su ušli u skupštinsku proceduru, a nastali su u dogovoru vlasti i opozicije, odnosno u međustranačkom dijalogu na oba koloseka.

Pred poslanicima će se uskoro naći izmene Zakona o sprečavanju korupcije, Predlog zakona o izboru predsednika Republike, Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Predlog zakona o izboru narodnih poslanika, Predlog zakona o lokalnim izborima.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike