Vladimir Rebić u četvrtak sveodoči u istrazi protiv Gorana Papića

Rebić će biti ispitan u tužilaštvu kao svedok kojeg je predložila Papićeva odbrana, rekao je za Tanjug njegov branilac Branilac Tapušković.

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je kako sumnja, 15. aprila 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se, sada osumnjičenom, da je jedan od vođa organizovane kriminalne grupe, Marku Miljkoviću, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane).

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenje dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice…

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар