Viši sud u Beogradu oslobodio Korbeta za nelegalno posedovanje oružja

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas američkog državljanina Danijela Dejvida Korbeta optužbi za nelegalno posedovanje oružja.

Sud je odluku doneo jednoglasno, a Korbetu je ukinut i pritvor.

„Sud je doneo oslobadajuću presudu jer izneti dokazi nisu dovoljni za drugačiju odluku suda“, rečeno je na izricanju presude.

Nikola Vučeljić, koji je u istom slučaju proglašen krivim za držanje oružja, osuđen je na devet meseci zatvora i 100 hiljada dinara, dok je Nenad Pavlica osuđen na dve godine i mesec dana zatvora koji će biti zamenjeni kućnim pritvorom.

U istom slučaju Nikola Adrašević je zbog držanja opojnih droga osuđen na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora sa rokom provere od tri godine.

Na izricanju presude rečeno je i da je nesumnjivo da su se Vučeljić i Korbet poznavali, ali da na osnovu sadržine poruka koje su razmenjivali nije dokazano je predmet poruka bila kupovina oružja.

Nije dokazano ni da su Adrašević i Vučeljić kupili pištolj, da bi ga dali Korbetu.

Korbet, za koga se u medijima navodilo da je bivši pripadnik specijalne američke vojne jedinice „Foke“, uhapšen je januara prošle godine u stanu na Novom Beogradu.

Uhapšena su još tri lica, a policija je oduzela pištolj CZ-99 na kojem je serijski broj bio uklonjen.

Tužilaštvo je u završenoj reči podsetilo da je Korbet tvrdio da je Srbiju došao zbog biznisa, ali ne i kakvog, i navelo da se nije ulazilo u to s kojom namerom je nabavljen pištolj.

Mediji su nagađali da je Korbet u Beogradu pripremao likvidaciju nekog političara.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike