Vesić: Sledeće godine tramvajem preko Mosta na Adi

Vrednost radova je skoro dve milijarde dinara, a finansira ih Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, rekao je Vesić nakon obilaska radova.

Naveo da je veoma važno da se ovaj posao završi u roku jer od njega zavisi i realizacija drugih planiranih projekata.

"Završetkom radova na postavljanju tramvajske pruge preko Mosta na Adi stvoriće se uslovi da od juna sledeće godine počnu radovi na izmeštanju Starog savskog mosta i izgradnji novog i Most na Adi će biti skoro potpuno u funkciji", rekao je Vesić.

Da bi bio potpuno u funkciji neophodno je da se, između ostalog, završe i pristupne saobraćajnice iz Bulevara Patrijarha Pavla, rekao je Vesić i podsetio da se trenutno izvode radovi na izmeštanju korita Topčiderske reke što je neophodno kako bi Bulevar Patrijarha Pavla bio proširen.

"Od sledeće godine ćemo raditi i same pristupne saobraćajnice iz Bulevara Patrijarha Pavla tako da oni koji silaze sa Mosta na Adi i idu prema Rakovici više neće imati ovaj privremeni silazak već će koristiti pravi silazak koji će omogućiti da se Rakovica, a kasnije i Vidikovac, spoje sa Mostom na Adi, odnosno sa Novim Beogradom", rekao je Vesić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike